Nyitvatartás
Hétfő-Péntek:
8-17-ig
Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

captcha

Autóüvegezés

autóüvegezésAz autóüvegezés egy alapüveg elkészítésével kezdődik. Ennek technikáját már 3000 éve ismerjük. Szilíciumban gazdag anyagokból hozható létre, például:

  • homokból,
  • szódából,
  • nátriumszulfátból,
  • mészkő és dolomitlisztből,
  • bórsavból,
  • hamuzsírból, különféle fémoxidokból,
  • és üvegcserépből.

Az üveg ezen anyagok olvadékának túlhűtésénél keletkező szilárd anyag, ez a folyamat megfordítható. Mivel a mai világban elsődleges szempont környezetünk megóvása, ez a tulajdonság rendkívül hasznos az újrahasznosítás terén.
Az üveg, akár újat állítunk elő, vagy a régit hasznosítjuk újra, az ipar számottevő területén kiválóan alkalmazható. Szigetel az elektromos árammal szemben, nem vezeti a hőt, felszíne kemény, nem reakció képes. Készülhet belőle üvegedény, speciális lencse, üvegszál, biztonsági üveg és autóüveg.
Előállítása az alapanyagok pontos kimérésével kezdődik, ezután 1200-1600 C fokon történő hevítés közben az alapanyagok egy folyékony masszává állnak össze. A régi mesterek, és a napjaink luxuspiacára gyártó szakemberek saját erejüket bevetve, szájjal történő fújással formálják meg. De a tömeggyártás során más technikákat alkalmaznak: formába öntik, húzzák, hengerlik, extrudálják, sajtolják, vágják, vagy szálba húzzák. Az autóüvegezés szempontjából az úsztatott technikával – más néven float üveg – történő előállítás a legmegfelelőbb. Az olvasztott ónon történő úsztatásos technika lehetővé teszi, hogy optikailag tiszta, hullámmentes felületet kapjunk. Vastagságát az üvegszalag húzásának sebességével alakítják, hőkezelés után a kapott üveglap már felhasználható. Az így kapott alapüveg felhasználásával készül a ragasztott üveg, amely az autóüvegezés alapját adja.

Ahogy az autóüveg gyártás nagy precizitást és hozzáértést igényel, úgy az autóüveg javítás is nagy szakértelmet igénylő feladat. Az autóüveg szakszerű beszerelése, minőségi javítása és általánosan az autóüveg állapota nagyban befolyásolja a autóvezetést, így az ön biztonságát is. Ezért fontos, hogy körültekintően járjon el az autóüveg beszerelést vagy javítást végző szakember kiválasztása során.

 

Miért minket válasszon?

  • Mert ügyfeleinknek az általunk beépített autóüvegre és anyagokra a megtett kilométertől függetlenül 6 hónap garanciát vállalunk.
  • A kőfelverődések javítására élettartam garanciát adunk.

Ügyfeleink kényelmének biztosítása érdekében munkáink nagy részét mobilszervizünk végzi el, az Ön otthonában, illetve munkahelyén.