Nyitvatartás
Hétfő-Péntek:
8-17-ig
Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

captcha

Szélvédő csere

szélvédő csereSzélvédőnk sajnos – hiába áll három rétegből – igen könnyen súlyosan sérülhet. A kavics felverődés, bármilyen kis problémának is tűnik, komoly károkat okozhat. Ha betörik, vagy ha csak végig reped az üveg, már ki is kell cserélni. Mint az orvos a betegnek, én is fontosnak tartom elmondani a „diagnózist” és az orvoslás menetét. A továbbiakban a szélvédő csere menetével ismerkedhet meg.
A sérült üveget egy erre speciálisan kialakított késsel vagy kivágó dróttal távolítjuk el, odafigyelve arra, hogy a karosszéria látható, illetve nem látható részei ne sérüljenek. Előfordulhat, hogy a folyamat alatt, a nem látható helyeken keletkezett karcolások a későbbiekben csúnya korrózióhoz vezetnek. Így ha már bekövetkezett a sérülés, azt egy speciális festékkel még a beépítést megelőzően kell kezelni. A régi üveg eltávolítása után következhet az új behelyezése. Ezt egy alapos tisztítás előzi meg, majd rákerül a keretre. Ha az megfelelő és sérülésmentesen sikerült eltávolítani, akkor a régi keretet helyezik vissza. Akár régi, akár új keretbe kerül az üveg, a következő lépés ennek a beragasztása. Itt a szakember nagy gonddal választja ki a megfelelő ragasztót, erről bővebben a ragasztó szerepe c. leírásban olvashat. Fontos, hogy a ragasztó egy összefüggő karimává váljon, ezzel megelőzve a mikro hézagos területek beázását vagy a szélzaj kialakulását. A ragasztó felkenése után helyére kerül az üveg. Egy tapadókorongos szerszámmal a helyére emelik, határozott mozdulatokkal azt beillesztik és egy speciális ragasztószalaggal az autó tetejéhez rögzítik. Ebben az állapotban még nem lehet közlekedni az autóval, meg kell várni a műhelyelhagyási időt (erről a ragasztó szerepe című menüpontban többet is megtudhat). A várakozás közben elvégzik az antennák, fűtésszálak csatlakoztatását.
A fent leírtak alapján most már Ön is láthatja, semmi ördöngösség nincs egy szélvédő cserében, de ne próbálja ki otthon!